Monday، ۲۲ Esfand ۱۴۰۱
سیستم ساخت و ساز خشک (درای وال) کناف، احداث ساختمان هایی سبک و در عین حال مقاوم در برابر زلزله را میسر ساخته است. پانل های (صفحات یا برگ های) روکش دار گچی به همراه پروفیل های گالوانیزه فولادی و ادوات اتصال مخصوص کناف، در ساخت و ساز خشک کناف مورد استفاده قرار می گیرند. به وسیله این ترکیب و ساختار می توان سقف و دیوار کناف را اجرا نمود. به طور کلی دیوارهای خشک کناف به دو دسته تقسیم می شوند: دیوارهای جداکننده – دیوارهای پوششی. در این مقاله قصد داریم درباره انواع دیوارهای کناف صحبت کنیم و اهمیت و مزایای استفاده از دیوارهای خشک کناف را روشن سازیم.
دیوارهای کناف مزایایی دارند که در زیر به آن ها اشاره کرده ایم:
دیوارهای پوششی
ساختار دیوارهای پوششی کناف به گونه ای است که می توان جهت بازسازی دیوارهای قدیمی، پوشاندن ناصافی و ناشاقولی دیوار زمینه و یا برای پوشاندن تاسیسات، از آن ها استفاده کرد. دیوار پوششی خود به 2 نوع تقسیم می شود: دیوار پوششی با سازه – دیوار پوششی بدون سازه.
دیوارهای پوششی با سازه خود 2 نوع هستند: دیوار پوششی متصل به دیوار زمینه – دیوار پوششی مستقل از دیوار زمینه. از کاربرد اصلی دیوار پوششی متصل به دیوار زمینه، پوشاندن ناشاقولی و ناصافی دیوار زمینه می باشد. همچنین نصب انواع مختلف عایق و اجرای تاسیسات الکتریکی و مکانیکی را به راحتی فراهم میکند. ساختار کلی دیوار پوششی مستقل از دیوار زمینه مانند دیوار جداکننده است. تنها تفاوت آن ها نصب پانل فقط در یک طرف می باشد. این نوع دیوار در شرایط زیر نیز می تواند مورد استفاده قرار گیرد:
دیوار پوششی با سازه متصل به دیوار زمینه
دیوار پوششی W623، نوعی از دیوار پوششی با سازه متصل به دیوار زمینه می باشد. این دیوار شامل یک زیرسازی فلزی و یک یا چند لایه پانل می باشد.
دیوار پوششی با سازه مستقل از دیوار زمینه
1. دیوار پوششی W625، نوعی از دیوار پوششی با سازه مستقل از دیوار زمینه و بدون کد حریق می باشد. این دیوار شامل یک زیرسازی فلزی مستقل از دیوار و یک لایه پانل 12.5 میلیمتر می باشد.
2. دیوار پوششی W626، نوعی از دیوار پوششی با سازه مستقل از دیوار زمینه و بدون کد حریق می باشد. این دیوار شامل یک زیرسازی فلزی مستقل از دیوار و دو لایه پانل 12.5 میلیمتر می باشد. هنگامی که ارتفاع و مقاومت در برابر ضربه بیشتری نسبت به دیوار W625 مورد نیاز باشد از دیوار W626 استفاده می شود.
3. دیوار پوششی W628a، نوعی از دیوار پوششی با سازه مستقل از دیوار زمینه و دارای کد حریق می باشد. این دیوار شامل یک زیرسازی در طرفین دیوار و دو لایه پانل به ضخامت 25 میلیمتر می باشد.
4. دیوار پوششی W628b
5. دیوار پوششی W629
6. دیوار پوششی W630
ساختار دیوار پوششی بدون سازه
تنها با استفاده از یک لایه پانل گچی یا پانل مرکب (پانل گچی با پوشش عایق) توسط چسب خمیری بورد فیکس به دیوار زمینه متصل می شود. برای این اتصال می توان از بتونه درزگیر بجای چسب بورد فیکس نیز استفاده کرد. از این دیوار جهت بازسازی دیوار بنایی قدیمی و یا پوشش دیوار بنایی جدید (نازک کاری) استفاده می شود.
انواع دیوارهای پوششی بدون سازه:
1. دیوار پوششی W611، توسط پانل گچی و چسب بورد فیکس به دیوار زمینه متصل می شود و مناسب برای نازک کاری می باشد.
2. دیوار پوششی W631، پانل مرکب نوع PS (پانل گچی با پوشش عایق) توسط چسب بورد فیکس به دیوار زمینه متصل می شود و جهت نازک کاری و بهسازی حرارتی اجرا می شود.
3. دیوار پوششی W624، پانل مرکب نوع MW (پانل گچی با پوشش عایق) توسط چسب بورد فیکس به دیوار زمینه متصل می شود و جهت نازک کاری و عایق صوتی و حرارتی اجرا می شود.
در این مقاله سعی داشته ایم به صورت خلاصه خصوصیات و نکات اصلی و فنی اجرایی دیوارهای خشک (درای وال) کناف را بررسی کنیم. همچنین انواع دیوارهای جداکننده و انواع دیوارهای پوششی نیز معرفی و خصوصیات کلی آن ها شرح داده شده است.