Saturday، ۲۰ Khordaad ۱۴۰۲
طرز تهیه بتونه درزگیر
هنگام تهیه بتونه درزگیر، ابتدا باید مقدار پودر و آب مشخص شود. به این منظور به ازای هر 10 کیلوگرم پودر بتونه، 9 الی 10 لیتر آب نیاز است. برای شروع کار، آب را داخل ظرف مخصوص تهیه بتونه ریخته و پودر بتونه به آرامی به آن اضافه می شود. حال 2 الی 3 دقیقه صبر کرده تا پودر بتونه آب را جذب کرده و به حالت خمیری شکل شود. سپس با استفاده از کمچه (وسیله ای برای برداشتن و مخلوط کردن در ظرف)، بتونه را 1 تا 2 دقیقه مخلوط کرده تا خمیری یکدست بدست آید.
طرز تهیه ماستیک
هنگام تهیه ماستیک نیز مانند بتونه، باید مقدار آب و پودر مشخص شود. طبق مقدار استاندارد آب و ماستیک، به ازای هر 10 کیلوگرم پودر، حدود 6 الی 7 لیتر آب نیاز است. ابتدا آب را داخل ظرف ریخته و پودر ماستیک به آن اضافه می شود. 2 تا 3 دقیقه صبر کرده تا پودر ماستیک آب را جذب کرده و به حالت خمیری شکل شود. در نهایت با استفاده از همزن الکتریکی ماستیک را مخلوط کرده که خمیری یکدست بدست آید.
روش اجرای بتونه درزگیر
1. تمیز کردن سطح، قبل از بتونه کاری و یا اجرای ماستیک بسیار مهم است
2. بررسی بیرون زدگی پیچ ها با کاردک
3. فرو بردن سر پیچ ها با پیچ گوشتی پشت کاردک
4. مرحله اول درزگیری: اجرای لایه بتونه در محل درز (کاردک در جهت عمود بر درز کشیده می شود تا بتونه کاملا در درز نفوذ کند)
5. مقطع نوار درزگیر (به انحنای آن توجه شود)
6. قرار دادن نوار درزگیر بر روی بتونه
7. مرطوب کردن سطح نوار با بتونه های اضافه
8. مرحله دوم درزگیری: اجرای لایه دوم بتونه به پهنای 20 سانتیمتر
9. پرداخت سطح بتونه خشک با ساب ماله ای
روش اجرای ماستیک
جهت دستیابی به بهترین نتیجه در رنگ آمیزی، پس از عملیات درزگیری و قبل از رنگ آمیزی، یک لایه نازک پوششی (به اندازه 1 تا 2 میلیمتر) با ماستیک روی تمام سطح کار اجرا می شود. با اجرای ماستیک سطحی صاف و یکدست بدست می آید. برای دستیابی به ضخامت ماستیک قابل قبول، می توان طی یک یا چند مرحله کاری، آن را روی سطح اجرا نمود.
روش اجرای پرایمر
اگر اجرای کاغذ دیواری یا رنگ آمیزی با رنگ روغنی مد نظر باشد، در این صورت پس از عملیات درزگیری و قبل از کاشیکاری، لازم است لایه پرایمر بر روی کل سطح کار اعمال شود. در صورت حذف لایه پرایمر مسائل زیر به وجود می آیند:
چگونه از کیفیت بتونه اجرا شده مطلع شویم؟