سقف خود ایستا D131

Saturday، ۱۳ Esfand ۱۴۰۱

با مدرن شدن جهان، اجرای سقف های کاذب کناف به دلیل داشتن ساختار سبک اما در عین حال مقاوم، در پروژه های ساختمانی رو به افزایش است. این نوع سقف ها که دارای مشخصات فنی استاندارد بوده، جایگزین مناسبی برای سقف های کاذب رابیتس و گچ، می باشد. ساختارهای سقف کاذب کناف به طور کلی به دو دسته تقسیم می شوند: سقف کاذب یکپارچه – سقف کاذب مشبک. در این مقاله می خواهیم با یکی از انواع سقف کاذب یکپارچه، به نام سقف کاذب خود ایستا D131 و نکات فنی اجرایی و خصوصیات ساختاری آن بیشتر آشنا شویم.

ویژگی های سقف کاذب خود ایستا:

مهم ترین ویژگی و مزیت این نوع سقف، عدم نیاز آن به اجرای آویزگیری است. کاربرد این سقف در مکان هایی مانند راهروها و بیمارستان ها که حجم تاسیسات بسیار زیاد است و امکان آویزگیری از سقف اصلی وجود ندارد، می باشد. این نوع سقف همانند دیگر سقف های کاذب از مزایایی چون سهولت، دقت و سرعت در اجرا و مهم تر از آن مقاومت در برابر زلزله برخوردار است.

انواع سقف کاذب خود ایستا:

1. سقف کاذب خود ایستا بدون کد حریق

در این نوع سقف، زیرسازی با استفاده از سازه های استاد تک و دوتایی اجرا می شود. سپس پانل های با ضخامت 12.5، 18 یا 12.5*2 میلیمتر بر روی آنها نصب می شوند. در نهایت می توان از لایه عایق با حداکثر وزن 5 کیلوگرم بر مترمربع (وزن مجاز) استفاده کرد.

2. سقف کاذب خود ایستا با کد حریق 30 دقیقه از پایین سقف کاذب

در این نوع سقف، زیرسازی با استفاده از سازه های استاد دوتایی اجرا می شود. نصب پانل ها و عایق کاری به 2 روش امکان پذیر است:

الف) پانل مقاوم در برابر حریق با ضخامت 18 میلیمتر و لایه عایق از پشم معدنی نوع G با ضخامت حداقل 40 میلیمتر

ب) پانل مقاوم در برابر حریق با ضخامت 25 یا 12.5*2 میلیمتر، بدون نیاز به اجرای لایه عایق

3. سقف کاذب خود ایستا با کد حریق 30 دقیقه از پایین و بالای سقف کاذب (تیپ A)

در این نوع سقف، زیرسازی با استفاده از سازه های استاد دوتایی اجرا می شود. از ویژگی های این نوع سقف محافظت از بال سازه ها توسط نواری از پانل مقاوم در برابر حریق با ضخامت 25 میلیمتر، به پهنای حداقل 120 میلیمتر می باشد. پس از اجرای نوار محافظ، پانل مقاوم در برابر حریق با ضخامت 18 میلیمتر نصب می شود. برای اجرای لایه عایق، ضروری است که یکی از دو روش زیر اجرا شود:

الف) پشم معدنی نوع S با ضخامت حداقل 60 میلیمتر و چگالی حداقل 30 کیلوگرم بر مترمکعب

ب) پشم معدنی نوع S با ضخامت حداقل 40 میلیمتر و چگالی حداقل 40 کیلوگرم بر مترمکعب

4. سقف کاذب خود ایستا با کد حریق 30 دقیقه از پایین و بالای سقف کاذب (تیپ B)

در این نوع سقف، زیرسازی با استفاده از سازه های استاد دوتایی اجرا می شود. در این نوع سقف نیز همانند نوع قبل، بال استادها توسط نواری از پانل مقاوم در برابر حریق به ضخامت 25 میلیمتر و به پهنای حداقل 120 میلیمتر محافظت می شود. پس از آن، پانل مقاوم در برابر حریق با ضخامت 18 میلیمتر نصب می شود. نکته ای که حائز اهمیت است، عدم ضرورت به اجرای لایه عایق است. اما نصب لایه گسترده محافظ از پانل مقاوم در برابر حریق به ضخامت 12.5 میلیمتر ضروری است.

مراحل اجرای سقف خود ایستا:

1. در مرحله اول، محل نصب سازه تراز باربر با ریسمان رنگی مشخص می شود

2. در مرحله دوم سازه تراز باربر نصب می شود

3. در مرحله سوم سازه سقفی دوتایی اجرا می شود

4. در مرحله چهارم سازه های سقفی مستقر می شوند

5. در مرحله پنجم بال های فوقانی سازه سقفی به سازه تراز باربر متصل می شود

6. در مرحله ششم زیرسازی تکمیل شده است

7. در مرحله هفتم پانل با استفاده از بالابر مستقر می شود

8. در مرحله هشتم پانل به زیرسازی توسط پیچ متصل می شود

9. در مرحله نهم و آخرین مرحله، عملیات درزگیری انجام می شود.

تماس با ما واتساپ