Wednesday، ۶ Ordibehesht ۱۴۰۲
سقف های کاذب کناف مطابق با اصول استاندارد کناف اجرا می شوند. این سقف ها با توجه به شرایط اجرایی محیط (زلزله خیز بودن منطقه، آموزشی یا تجاری بودن محیط ساختمان و ...)، انواع مختلفی دارند که شامل سقف کاذب یکپارچه و سقف کاذب مشبک می باشند. اجرای هرکدام از انواع سقف کاذب کاذب کناف مزایای خاص خود را دارد و موجب افزایش کیفیت محیط داخلی ساختمان می شود. به همین منظور نیاز است که کناف کاران اطلاعات کافی درباره نکات فنی و اجرایی انواع ساختار سقف کاذب کناف، قبل از اجرای ساختارها داشته باشند. در ادامه مطلب ما ساختار و انواع سقف کاذب یکپارچه و ساختار سقف کاذب مشبک را بررسی کرده ایم.
انواع سقف کاذب کناف
سقف های کاذب کناف به دو ساختار مختلف تقسیم می شوند: سقف کاذب یکپارچه – سقف کاذب مشبک
ساختار سقف کاذب یکپارچه
برای اجرای این نوع سقف، ابتدا سقف به طور کامل توسط سازه نبشی L25 یا UD28، سازه حمال (باربر) F47 یا CD60 و یا استاد و رانر، زیرسازی می شود. سپس پانل های روکش دار گچی طبق ابعاد استاندارد 2.40*12.5، 2.50*12.5 یا 2.40*9.5، در یک یا دو لایه توسط ادوات اتصال (پیچ) TN2.5 یا TN3.5 بر روی سازه حمال یا پانل خور متصل می شوند. این سقف همچنین امکان اجرای انواع مختلف عایق در فضای خالی پشت سقف کاذب را دارد. نصب دریچه بازدید نیز برای سهولت دسترسی به تاسیسات در این سقف اجرا می شود. در نهایت سقف کاذب کناف توسط بتونه درزگیر و پودر ماستیک، سطحی یکپارچه را ایجاد می کنند و سقف آماده برای رنگ آمیزی می شود.
انواع سقف کاذب یکپارچه
3. سقف کاذب D131، هنگامی اجرا می شود که امکان آویزگیری از سقف اصلی وجود نداشته باشد. در این ساختار، سازه رانر (U100، U70 یا U50) در کف و سقف، و از سازه استاد (C/CW100، C70، CW75 یا C50) به طور عمود در داخل رانرها جاگذاری می شود. باید توجه داشت که استادها طبق شرایط خاص، به فواصل 30، 40 یا 60 سانتیمتری از یکدیگر اجرا شوند و استاد و رانر نباید به یکدیگر پیچ شوند. بلکه باید توسط انبر پانچ به یکدیگر پانچ شوند.
سازه های مورد استفاده در این نوع سقف به سازه های سپری یا T شکل (کلیک) مشهورند و به جای پانل، از تایل های گچی به ابعاد 60*60 استفاده می شود. سازه های سپری در سه طول T3600، T1200 و T600 میلیمتر تولید و برای زیرسازی در سقف مشبک به کار گرفته می شوند. این سازه ها به راحتی در یکدیگر کلیک می شوند و نیازی به پیچ کاری ندارند. پس از اجرای زیرسازی توسط سازه های سپری، تایل ها به طرح دلخواه مشتری (به طرح های پانچ دایره ای منظم، پانچ دایره ای نامنظم، تایل خطی، تایل پانچ مربع و ...) بر روی آن ها نصب می شوند. خصوصیت مهم این نوع سقف در عایق صوت و جذب آلودگی محیط است. به همین خاطر در مکان های تجاری، آموزشی، درمانی یا اداری کاربرد بسیار زیادی دارند.