Saturday، ۳۰ Ordibehesht ۱۴۰۲
ساختار های سقف کاذب کناف بسته به شرایط محیطی، اجرایی و کارایی، در انواع مختلفی دسته بندی می شوند. یکی از انواع سقف کاذب کناف، سقف کاذب مشبک می باشد. این نوع سقف، کاربرد بسیار زیادی در مکان های اداری، آموزشی، درمانی و تجاری دارد. زیرا یکی از خصوصیات مهم و بارز سقف کاذب مشبک، جذب صوت بالای آن است. سقف کاذب مشبک را می توان با سقف کاذب یکپارچه نیز ترکیب و اجرا نمود.
ساختار سقف کاذب مشبک
در ساختار این سقف، از سازه های سپری یا کلیک (T شکل) به صورت شبکه ای استفاده می شود که توسط آویزهای قابل تنظیم به سقف اصلی متصل می شوند. سپس تایل های سقف درون این شبکه قرار می گیرند. یکی از خصوصیات بارز سقف های کاذب، فضای خالی پشت سقف کاذب است که در سقف مشبک، امکان استفاده از لایه عایق صوت را فراهم می کند.
ویژگی های سقف کاذب مشبک
روش اجرای سقف کاذب مشبک
اولین مرحله، اجرای نبشی تراز سقف است. برای اینکار ابتدا باید فواصل عوامل اتصال، همچنین اتصال باربر و اتصال غیر باربر بودن، تعیین شود. این فواصل به نوع دیوار زمینه و عامل اتصال بستگی دارد. اگر نوع دیوار زمینه، دیوار خشک باشد، از عامل اتصال پیچ TN یا FN، به فواصل 30 سانتیمتر در اتصال باربر و یا به فواصل 60 سانتیمتر در اتصال غیر باربر استفاده می شود. اگر نوع دیوار، دیوار بنایی باشد، همانند دیوار خشک عمل می شود اما در اینجا عامل اتصال پیچ و رول پلاک به کار برده می شود. مرحله بعد نوبت به اجرای آویزها می رسد. که برای اینکار ابتدا محل اجرای آویزها روی سقف اصلی به وسیله ریسمان رنگ پاش مشخص می شود، سپس آویزها توسط عامل اتصال مناسب در فواصل حداکثر 120 سانتیمتر به سقف اصلی وصل می شوند. اگر سقف بتنی باشد می توان از مهار چکشی، و اگر سقف تیرچه بلوک با بلوک های سقفی سفالی یا سیمانی باشد، از مهارهای ویژه اعضای تو خالی استفاده می شود.
نکات فنی اجرای سقف کاذب مشبک
ساختار سقف کاذب مشبک از دو نوع سازه های اصلی و فرعی تشکیل می شود. سازه های اصلی، T3600 میلیمتر و سازه های فرعی خود در دو نوع T1200 و T600 میلیمتر می باشند. سازه های T3600 میلیمتر در فواصل 120 سانتیمتر به موازات یکدیگر اجرا می شوند. باید در نظر داشت که فاصله اولین سازه T3600 از دیوار حداکثر 60 سانتیمتر باشد. همچنین سازه های T3600 باید به صورت حصیرچین اجرا شوند و محل کلیک دو سازه مجاور نباید در یک راستا قرار گیرند. سازه های فرعی T1200 پس از اجرای سازه های T3600 و به صورت عمود بر آن ها اجرا می شوند. سازه های T1200 از محل شیارهای موجود بر روی سازه T3600 که به فواصل 60 سانتیمتر می باشند، در یکدیگر کلیک می شوند. در نهایت سازه های فرعی T600 به موازات سازه های اصلی T3600، در وسط و به صورت عمود بر سازه های T1200 در آن ها کلیک می شوند. به این ترتیب یک فضای 60*60 (به اندازه ابعاد تایل) ایجاد می شود که تایل ها درون آن ها نصب می شوند.